Karamelca nas predstavi:

 

Aleša

Aleša

Ona je alfa in omega v naši družini. Vsi se lepimo nanjo, kakor da je premazana z našo najljubšo pasjo konzervo. Ona nas obožuje, mi pa ji vračamo z vso ljubeznijo, ki jo premoremo. Že dobro desetletje je aktivna na živalovarstveni sceni, kjer je imela opravka s takšnimi in drugačnimi kužki, pa tudi drugimi živalcami. Za seboj ima tudi 8 let profesionalnih izkušenj na področju svetovanja o živalih, tudi tistih majhnih kot so kunci, glodavci, ptički in plazilci.

Kristijan

Kristijan

On je dobrosrčen in velikokrat ga izkoristimo, da nas čohlja na kavču ali se z nami valja po tleh. Tu in tam se nam težko upre, ko ga tako milo gledamo, pa brž skoči po priboljške. Tudi on nas včasih pelje na sprehod, da je Aleši lažje. Kristijan je tudi čudovit partner pri igri. Žogico lahko meče v nedogled ali pa nam jo želi vzeti in to je nadvse zabavno. Verjetno se ne bo nikoli naučil, da so naše štiri tačke veliko hitrejše, kot njegovi dve nogi.

Zoja

Zoja

Naša Zoja je stara 10 let in pravi, da bo zdravnica za živali. Aleši pomaga skrbeti za nas, nas nahrani, se z nami igra, nam bere pravljice in nas carta. Redno se nam pridruži na sprehodih, kjer teka naokoli kot kak kužek. Zoja je posebna punčka. Do nas je nežna in prijazna. Rada nas uči trikcev. Nikoli ne rine v nas in spoštuje naš osebni prostor, za kar smo ji hvaležni.... No, zato pa toliko bolj mi rinemo vanjo, hehe...Zoja je zakon!

Pia

Pia

Ja, tu je še Pia. Moja prijateljica. Stara je 9 let in za seboj ima grozljivo preteklost. Zelo dobro se razumeva, imava se radi in nikoli se ne skregava, le da je ona preveč resna za moje pojme. Zelo rada se uči neumnih trikcev. Pia je zelo navezana na Alešo, vendar ni ljubosumna. Ima pa eno napako... krade kot sraka! Hrano namreč. Ves čas moram biti na preži, da kaj ne izgine iz moje posodice...

Bella

Bella

To je Bella. Pridružila se nam je po tistem, ko je bila odvzeta od neodgovorinih skrbnikov. Najprej je bila v varstvu, pa smo jo povabili, naj ostane za vedno. Ena gor ali dol, je rekla Aleša. Za svojo starost bi se punca že lahko zresnila in si vzela za vzor naju s Pio, ampak njej samo bedarije hodijo po glavi. Obsedena je z žogicami in frizbiji, pravi, da ji brez akcije živeti ni. Rada se igra z drugimi kužki, potem pa sope kot stara lokomotiva.

Mia

Mia

To je mačka. Ja, res. Tale se je ulovila v eno tistih kletk, ki jih Aleša nastavlja naokrog mačkam, da jih lahko pelje veterinarju sterilizirat. Ko jo je hotela spustiti, ni hotela več nikamor. In spet je Aleša rekla, ena gor ali dol. Ni pretirano zabavna, ker noče bežati pred nami in tudi nobenega drugega kužka se ne boji. Z njo si torej ne moremo kaj dosti pomagati, če bi se hoteli igrati lov na mačke.

Karamelca

Karamelca

Pa da predstavim še sebe. Prihajam iz Bosne. Aleša pravi, da sem največji flegmatik na svetu, Zoja pa me je označila za najpočasnejšo kopensko žival na svetu…To seveda ne smete verjeti. Jaz namreč kar hitro skočim pokonci, ko se gre na sprehod… Moj hobi je prelaganje s postelje na posteljo in včasih v eni uri zamenjam tudi do pet ležišč, preden se odločim, kje bom nadaljevala lepotni spanec… Tako je to….

Lepo vas pozdravljam,

vaša Karamelca