Bela psička Aska leži na rdečem kavču

Aska je mlada navihana psička, ki je bila pri nas v varstvu.

Prvi dan je bila malo plašna, a ko sta jo šefici društva rekrutirali, je bilo opaziti korenite spremembe. Iz ubogega, popolnoma strtega kupčka nesreče, je že proti koncu njenega prvega dneva, na plan privrela njena prava narava.

Dolgo nisem ugotovila, kakšno vlogo ji je dodelilo Veliko vrhovno vodstvo, a bolj ko sem opazovala, bolj se mi je zdelo, da je Aska še na nekakšnem uvajanju. Punci neumnosti ne tolerirata, to vem, a videla sem tudi to, da Aske kaj dosti njuno mnenje ni zanimalo. Mlada je še, kje pa so njej pomembna pravila! Ni važno, ali so pasja ali človeška….

Aska, kot tudi vsi ostali kužki, zelo rada hodi na sprehode….Brzela je, kakor za stavo, vsake toliko se je prekucnila in pristala na hrbtu. Nerodna je še in precej smo se ji nasmejali. Biti smo morali v stalni pripravljenosti, njo namreč ni zanimalo, kdo je na drugi strani povodca.

Kmalu sem opazila, da se Pia in Karamelca, ki sta se na mojo prošnjo, že davno tega, odločili, da bosta obvladali odpoklic (seveda predvsem zato, da drugi ljudje ne bodo nergali, ker sta brez povodca, jaz pa da bom mirna glede divjadi), na sprehodih z Asko od mene preveč oddaljujeta.

Podmuklo, neopazno, medtem, ko jaz pričakujem in se trudim, da bo mala nadebudnica hodila ob nogi, onidve izgineta.

Ta vzorec poznam.

Enako se dogaja, kadar gre kdo z nami na sprehod ali me kdo pokliče po telefonu. Gospodični takoj izkoristita vsak moteči dejavnik, ko nisem pozorna, pa se takoj počutita bolj sproščeno.

Pia, seveda, skoči v grmovje po kakšen mačji kakec, ki je zanjo specialiteta in si sploh ne pusti dopovedati, da ne maram, da to počne, da je popolnoma ogabno.

Karamelca zaostane…njeni koraki neopazno postanejo vedno krajši…. Ima neka svoja področja, kjer je malo več vonjav, kot drugod, pa potrebuje malo več časa, da vse te vonjave predela.

Karamelca dobro loči, kaj pomeni odločen poklic njenega imena in kaj tisti površinski, pod vplivom motečih dejavnikov, mimogrede opravljen. Seveda se na tistega drugega ni potrebno odzivat, lahko se narediš, da si mislil, da Aleša pač z nekom govori o tebi, morda se pretvarjaš, da si nenadoma oglušel in da nimaš pojma, da te je kdo klical…

Seveda. Aska je  imela svojo vlogo v Društvu Kosmata banda  že od začetka, le jaz sem jo zelo pozno odkrila. Aska je igrala vlogo motečega dejavnika, trapastega mladička, ki se mu ničesar ne da dopovedati. Tudi njeno nespoštovanje pasjega mnenja je samo predstava za javnost. Jaz vendar moram misliti, da je Aska trapast mladiček. Dobro so vedeli, da vem, da je Aska v takšni starostni skupini, ki potrebuje veliko več pozornosti in dela, pa seveda to s pridom izkoristili. Prav tako moram misliti, da če bi bila vsaj malo obvladljiva, bi jo šefici že zdavnaj imeli pod komando. Hja, dobro vedo, kako morajo z nami… Kdo bi vedel, kaj sta ji obljubili v zameno za vse tiste mačje  kakce in omamne vonjave….

 

 

 

Leave a Comment