Črna mačka na stezi

PIXIE…Ne vem kaj naj napišem…Naš bodyguard, stražar, naša carta, mačja princesa…..

Prišla je k nam kot ena izmed štirih mladičkov, dva tedna starih, najdenih v kartonski škatli… Kot mladiček se ni želela cartati, preprosto ni želela biti v naročju, niti ni marala božanja in človeška bližina ji je pomenila toliko kot nič. Razen, če je bila v igri flaška, seveda…

Kako se vse spremeni….

Danes je Pixie mačka z močnim karakterjem in veliko potrebo po človeški bližini. Hodi za nami, se nam pred nogami meče po tleh in nam ne da miru. Ko jo pobožaš, se kar vrže na hrbet. Dobesedno. In to je najbolj klepetava mačka na svetu. Včasih imava dolge a bolj malo plodne debate o raznih stvareh. No, vsaj monologa nimam. Če ne sodeluje, pa govori nazaj in se upira. Pixie misli, da je kuža, saj je odraščala s kužki. Ko je vesela, maha z repom, pride na klic in ko je jezna, renči. Bolj kot psi. Edino lajati se še ni naučila, hehe. Mladičkov ne bo imela. Ker se zavedamo, da je mačk preveč, dobrih domov pa premalo, smo jo dali sterilizirati.

Pixie nima svojega ležišča. Imela ga je, seveda, pa ni bilo zanimivo. Pri mačkah so ležišča pogosto metanje denarja skozi okno. Mačja princesa spi večinoma pri meni v postelji ali pa si zbere kak drug kotiček v stanovanju. In ne pusti se motiti. Ko Pixie spi, ni šans, da hodiš naokoli, če ne želiš skasirati kakšne vzgojne. Opozori samo enkrat. Si predstavljate, kako mi je, ko se včasih ponoči pretepa z mojimi nogami?

Kužki….Pio in Karamelco ima rada. Mislim, da sta še edini v naši družini, ki nista bili deležni njenih vzgojnih ukrepov. Do drugih kužkov je previdna, takšne, ki se mačk bojijo, pa moremo pred njo varovati. Ne, ker bi jim kaj storila. Preprosto jih stisne v kot in nanje renči, čim se premaknejo. In tako bi ona v nedogled vršila kontrolo nad ubogim revežem, če je ne bi mi, z vsem dolžnim spoštovanjem, umaknili.

Naša črnuhinja je izvrsten lovec. Darila, predvsem miši in voluharje, mi nosi kar v spalnico in jih spusti, da jih lahko jaz potem lovim z živolovko in jih nosim na drugo stran, kjer jih na skrivaj spustim, da ona ne vidi. Poskrbi, v glavnem, da mi ni dolgčas.

Življenje z našo Pixie je, moram priznati, skrajno zanimivo.

Leave a Comment