rjava psička, pasja princesa Karamelca na kavču

Karamelca je prav posebna pasja gospodična. Rada ima vse živali in vse ljudi, rada ima tudi avtomobile. In sicer jih gre vedno pozdraviti…čelno. Ko se še premikajo. Pasja princesa je pač taka in

i ni mar. Prav vsem želi pokazati, da je prijazna.

Karamelca je k nam prišla iz Bosne. V nekem parku je živela v grmovju in kot jo poznamo, je verjetno zelo rada pozdravljala mimoidoče in prosila za košček hrane. Ker ljudje tam niso najbolj naklonjeni živalim, ki se po ne lastni krivdi znajdejo v stiski, lahko predvidevamo, da je bila večkrat deležna batin, kot kakšne hrane ali prijazne besede. No, Karamelca, ki rada čelno pozdravlja avtomobile, je dvakrat, zaradi te svoje lastnosti, utrpela poškodbe zaradi trka z avtomobilom. Tako je tudi pritegnila pozornost prostovoljcev, ki rešujejo živali in gospodično so veterinarsko oskrbeli, nakar je v povezavi s slovenskimi aktivisti iskala dom v Sloveniji.

Prvič sva se srečali pri nekdanji članici enega od društev za zaščito živali, v katerem sem sodelovala.

Imeli smo sestanek in to karamelno rjavo bitje je med sestankom skočilo na edini prosti stol in želelo prisostvovati sestanku. No, pa sem takoj vedela, kam Karamelca tačko moli in čez dober mesec je bila moja, samo moja.

S Pio sta se takoj ujeli in danes sta najboljši prijateljici, ki se nikoli ne skregata, čeprav sta popolnoma različni. Karamelca je flegmatik. Njej je vseeno za vse, dokler ima roko, ki jo boža in vsak dan počeše, dokler ima roko, ki jo nahrani in dokler ima nekoga, s katerim gre na sprehod. Z njo ni nikakršnih težav in včasih sploh ne vemo, da jo imamo. S poškodovano tačko trenutno ni večjih problemov, razen ob slabem vremenu opažamo, da po stopnicah hodi po treh.

Karamelca je najbolj leno bitje pod soncem. Zoja pravi, da je najpočasnejša kopenska žival. Včasih se na sprehodih tako vleče, da človek ne more verjeti. Njej se nikoli nikamor ne mudi, razen ko je treba koga pozdraviti ali ko je čas za priboljške. Večina časa je gluha, sliši le tisto, kar je njej pomembno. Zjutraj menja v eni uri tudi do pet ležišč, preden se odloči, kje bo ostala. Pozimi, ko je mrzlo, obvezno spi pod odejo, na hrbtu, kot človek. A njene rjave oči….pametne in lepe, kažejo na to, da razume prav vse, kar se okoli nje dogaja. Karamelca je brihtna psička, ki si življenje vedno naredi točno takšno, da je zanjo prijetno. Temu ne morem oporekati.

Leave a Comment