Črni pasji princesi se ni problem nasmejati

Pia in Karamelca sta natanko to! Pasji princesi! Mi smo se že navadili. Na videz preprosti, skromni, a v resnici zelo petični pasji gospodični v najlepših letih.

Pia je bila prva. No, prišla je takoj za Zojo, narazen sta samo 2. meseca. Zdelo se mi je pač pomembno, da moj otrok odrašča s psom in danes lahko potrdim, da sem imela še kako prav.

Pia je majhna psička iz romskega naselja. Zanjo sem se odločila, takoj, ko sem slišala njeno zgodbo. Prevzela sem jo v oddaljenem zavetišču, kjer je živela zadnja dva meseca. Pri svojih 4.mesecih je bila prava živčna razvalina. Bala se je lastne sence in iz strahu je renčala na vse, kar se je premikalo. Medve sva se takoj povezali, za Kristijana in Zojo pa je potrebovala skoraj 3 mesece. Moj in Kristijanov trud s priboljški, ki jih Pia obožuje, so sčasoma naredili svoje.

 

Pia se prvič igra z Zojo

Si predstavljate mojo srečo in vso vesoljno navdušenje, ko sem prvič videla malo dojenčico, kako steguje ročice in se smeji, okrog nje pa skače moja ljuba psička in kaže željo po igri? Ker sem uspela prizor ovekovečiti, ga lahko danes delim z vami.

 

Pia se prvič igra z Zojo

 

Pia je kasneje pridno pazila Zojo. Na sprehodih je, ko je bila utrujena, skočila v podvozje vozička in pozorno opazovala dogajanje. Ko Zoja še ni imela ravnotežja, je med igro sedela za njenim hrbtom in pazila, da Zoja ne pade in udari z glavo ob tla. Zojo je oboževala takrat in obožuje jo zdaj. Zoja nikoli ni živali vlekla za rep ali ušesa, niti cukala za dlako. Nikoli, to se pri nas ne dela! Zoja je Pio naučila, da niso vsi otroci bavbav, Pia pa Zojo, da je treba živali spoštovati. No, res pa je, da je otrokom tudi lažje ukrasti hrano iz rok, če smo že..hmmm…iskreni, ane? In Pia res ceni hrano.

Pia je danes, ko to pišem, stara 7 let. Večina njenih strahov je izginila, nekateri ne bodo nikoli. Je najbolj zvesta psička na svetu in pravi hišni čuvaj, k nam namreč ne pridete kar tako brez naše vednosti… Prav tako ji lahko dajete priboljškov kolikor hočete, pa je ne boste premamili, da gre z vami. Takšna je naša Pia, veste… Ne damo je za nič na svetu…

Naslednjič vam povem, kako je v naše življenje vstopila Karamelca.

Leave a Comment